Wat is traditionele Thaise massage?

Thaise massage is een van ’s werelds oudste geneesmethoden. Al meer dan 2500 jaar geleden zagen de mensen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest. Toen konden mensen in de tempels terecht, maar nu zijn er mensen zoals mij, die met alle liefde en passie verschillende technieken van de Thaise massage bestuderen en beoefenen om ook nu, duizenden jaren later, mensen te kunnen helpen.

De traditionele Thaise massage komt waarschijnlijk voort uit de Indiase geneeskunde en is misschien ook nog beïnvloed door Chinese kolonisten. Thaise massage is net als andere oosterse geneeswijzen gebaseerd op de gedachte dat er energiekanalen door het lichaam lopen en hangt nauw samen met de boeddhistische leer. Het wordt ook wel Thaise yogamassage genoemd omdat veel strekbewegingen lijken op yogaposities.


Door verschillende massagetechnieken te gebruiken, kunnen klachten zoals rug en nekpijn, chronische vermoeidheid, stijve spieren en gewrichten worden verholpen. Thaise massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest voelt zich bevrijd. .